Снимка: БГНЕС
Двама души са загинали при катастрофа с електрически автомобил "Тесла". Автомобилът се е блъснал в дърво в американския щат Тексас, съобщи "Уол Стрийт Джърнъл", позовавайки се на властите.
 
Според данните инцидентът е станал северно от град Хюстън. Отбелязва се още, че по време на инцидента колата е била в режим на автопилот и човек не е управлявал колата. Едната от жертвите е била на предната седалка, а другата е седяла отзад. Ектрическият автомобил се е движил с висока скорост, но не е успял да вземе завой и се е блъснал в дърво.
 
"Според резултатите от предварително разследване, което все още не е приключило, по време на инцидента никой от пострадалите не е управлявал колата ... ние сме сигурни в това 99,9%", каза местният полицай Марк Херман.
Още по темата
 
Той отбеляза още, че спешните служби в продължение на четири часа са опитвали да изгасят пожара и са използвали над 120 000 литра вода. Все още не е установено дали въздушните възглавници са се задействали при инцидента.
 
Електрическите превозни средства на "Tесла" са известни със системата си за подпомагане на шофирането, която представлява автопилот, въпреки че производителят изисква водачът никога да не сваля ръцете си от волана. Много хора пренебрегват това правило, разчитайки изцяло на системата, което вече е довело до аварии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase