Снимка: архив, БГНЕС

Едно от кучетата на семейство Байдън - Мейджър, отново ухапа човек в Белия дом, предаде Би Би Си.

Това стана само дни след връщането на кучето от обучение в Делауеър, където бе пратено след друго ухапване в президентството на САЩ по-рано този месец.

Говорител на първата дама Джил Байдън каза, че ухапаният бил прегледан от медицинската служба на Белия дом и се върнал на работа.

Още по темата

Мейджър е по-младото от двете германски овчарки на сем. Байдън и първото спасително куче в Белия дом.

Според говорителя Майкъл Лароса ухапването в понеделник станало, докато Мейджър „свиквал с новата обстановка и захапал някого, докато се разхождал“.

Според Си Ен Ен ухапването станало на южната ливада на Белия дом, а пострадалият бил служител на Службата на националните паркове на САЩ.

Президентът Джо Байдън и съпругата му имат две овчарски кучета - Чемп, който е на 13 години, и тригодишният Мейджър. И двете кучета влязоха в Белия дом дни след встъпването в длъжност на Байдън на 20 януари, припомня БНР.

След като Мейджър нападна на 8 март един от пазачите на Белия дом, кучетата бяха изпратени в семейния дом на президентската двойка в Делауеър. Говорителката на Белия дом Джен Саки обясни тогава, че медици са оказали помощ на пострадалия пазач и той не е имал нужда от лечение.
 

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 1 година

На тази деменция мастията нахапа половината столица и всички се правят на луди,защото е кучето на Назначения!

27

Анонимен

преди 1 година

Да му приложат от руската ваксина за животни против к19.

26

Анонимен

преди 1 година

Да не остане скоро кучето сирак, че тоаз си ..