Снимка: БГНЕС

Последните дни на администрацията на Тръмп бяха белязани от скандали под формата на бунтове, забрани в Twitter и импийчмънт. Сега Washington Post добави още едно, не толкова сериозно, но забавно обвинение: "Тоалетна гейт".

Агентите на тайните служби, които имат за цел да пазяг дъщерята на президента Иванка Тръмп и съпруга й Джаред Кушнер, трябвало да се сблъскат с необичаен проблем. Те нямало къде да отидат до тоалетна.

Според Washington Post, цитиран от The Guardian, Иванка и нейният съпруг забранили на отряда мъже и жени, които ги пазят, да използват тоалетните в голямото им имение."Указано бе да не се използва нито една от половин дузина бани в къщата на двойката, а секретните служби прекарват месеци в търсене на надеждна тоалетна, която да се използва по време на работа", пише изданието, цитирайки съседи и служител на реда.

Имението на Иванка Тръмп е голямо близо 5000 квадратни метра и има 7 бани на разположение.

"За първи път чувам за подобен случай, в който служителите на тайните служби трябва да стигнат до крайности, за да намерят тоалетна", казва един от слугителите на реда. Той добавя, че членовете на тайните служби, които отчаяно се нуждаят от облекчение, трябвало да чукат от врата на врата и дори посещавали баните в домовете на Барак Обама и вицепрезидента Майк Пенс.

Решението на проблема не било евтино. От септември 2017 г. федералното правителство е наело за служителите на тайните служби сутеренно студио с баня, за да имат къде да ходят до тоалетна. Но колко струва това на  данъкоплатците? Около 3000 долара на месец.

Говорител на Белия дом отрече двойката да ограничава агентите, които ги пазят, но според Washington Post това е лъжа, тъй като материалът им се позовава на служител на реда, запознат със ситуацията, който е категоричен, че агентите са били задържани по искане на семейството."

Малко вероятно е материалът на медиятa да се хареса на гражданите на Вашингтон - или всъщност на много други американци, сред които са и самите Иванка Тръмп и Джаред Кушнер. Множество доклади вече с радост описват вероятното отхвърляне на двойката от социалните кръгове в Ню Йорк и Вашингтон. Не че на двойката ще й липсва място, което да наричат свой дом. Наскоро те купиха парцел за 30 милиона долара на ексклузивен остров във Флорида, който носи прякора "Бункерът на милиардерите".

 

 

Коментари Напиши коментар

22

До 21

преди 1 месец

"Що не раскажите за "подвизите" на Хънтър Байден - синът на Бидоня!?"

И защо не продължaт с темата за Кардинал Пел, след всичката помия която изляха по него и то май същата ?журналиска? Оказа се, че е скалъпено и платено с милиони откраднати пари за да спрат Пел от аудит на банката. Австралийските медии, полиция и кой ли не са били платени за да вдигат врява без да се е случило НИЩО. Докато истинските педофили се разхождат свободно.

21

Анонимен

преди 1 месец

Изданието пишело, че вместо да си гледат работата, за която са наети и да охраняват вип-персоните, "секретните служби прекарват месеци в търсене на надеждна тоалетна, която да се използва по време на работа".
За какво са получавали заплати? Да търсят тоалетни ли?
Скандалът касае организацията на работата на секретните служби, а не Иванка.

20

Хххх

преди 1 месец

Еее доста голяма измислица....отива ли при Обонго да пикаят...и си мислите че Обонго нямаше да се възползва да го оповести....това ли успяхте да измислите...тоалетна гейт....
ами като сте фекални медии, нормално само тоалетни да са ви в главите