Снимка: БГНЕС

Българи се организираха и заминаха за Вашингтон, за да се включат в протестите. Това заяви пред Нова тв журналистът Евгени Веселинов. Организацията се случвала основно в социалните мрежи.

"Днес ми се обади собственик на компания, който оказа пълно съдействие на нашите сънародници. Готов е да им занесе храна в хотелите, да даде подслон", добави той.

Още по темата


Според него изборите в САЩ са предизвикали разделение както между американците, така и между българите.

"Невероятно разделение, включват се и обиди. Действително това е отражение на случващото се на изборите. Моето мнение е, че няма да се случи нищо. Тръмп имаше изказване, с което ги призова да се приберат, и всичко свърши. Това са хора, които са научени да се съобразяват с управляващите", обясни Веселинов."Напрежението е осезаемо и хората се притесняват. В групите, в които членувам, се говорят много неща, включително и за преврат, който предстои да настъпи. Това, което ме безпокои, че се налага една огромна цензура от Facebook", коментира от своя страна размириците в Капитолия Бойка Попова - основател на българско училище във Вашингтон.

Според нея Доналд Тръмп не може да командва тълпата от недоволни. "Той създаде предпоставките и разкри много неща на бял свят. Хвърли светлина върху измами, които трябва да се разследват", посочи Попова.

Българката е на мнение, че недоволството ще ескалира. "Смятам, че ще има напрежение, тъй като до 20 януари нещата са непредсказуеми. Твърди се, че Тръмп е във военна база в Тексас. Той не е публикувал от 8 часа нищо, въпреки че е много активен", каза тя.

Попова допълни, че не е ясно кои са организаторите на размириците от тази нощ.

"Ще има размирици, защото хората в групите коментират, че са готови да хванат оръжието. Разочаровани са, че Тръмп не дава сигнали и иска всичко да мине по мирен път", обобщи Бойка Попова.

Коментари Напиши коментар

155

ДО 152

преди 1 месец

До Анонимен

То бива пристрастност, ама чак толкова!

Първо - все обще управлява Тръмп, включително и полицейските органи.

Второ - какво сме разбрали от Тръмп, на нито една негова дума не трябва

да се вярва. 7 пъти неговият бизнес е фалирал, той също притежава

бизнес, който работи в азиятските страни, за по-евтин труд, дълбоко

непочтен човек, женомразец и мислещ се за човек, стоящ над тълпата и

на който априори следва всичко да му се прощава.

154

АТАКИСТ

преди 1 месец

Тоз под мене джендър хиларо-клинтънски-байдънски, на какво точно се надява? Бойко да организира избори по пощата и той ли? хахаха

153

Анонимен

преди 1 месец

До 151

"Германецът" е един ръждив от Филиповци, дето баща му като се напише го млатеше за кеф.
Затова сега отрича всякаква връзка с България. И ти да беше на неговото място и ти щеше да искаш да не те знаят

За съжаление си е.