Снимка: БГНЕС

Само около половината от американците искат да се ваксинират срещу COVID-19, показва проучване на общественото мнение, цитирано от Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва, че резултатите от анкетата са били публикувани в момент, когато отделните щати се подготвят трескаво за месеци на масова ваксинация на населението, която може да сложи край на епидемията в страната, предаде БТА.

Около половината от участниците в допитването, проведено от социологическия институт NORC за Асошиейтед прес, са готови да се ваксинират. Приблизително една четвърт не са сигурни, като възнамеряват да изчакат.

Още по темата

Според експерти трябва да се ваксинират най-малко 70 процента от американците, за да бъде постигнат така нареченият стаден имунитет. Ширещият се в Съединените щати скептицизъм, дължащ се на безпокойствата на мнозина за потенциални рискове за сигурността, може да навреди на борбата срещу новия коронавирус, който причини смъртта на близо 290 хиляди души в страната, отбелязва АП.

САЩ са най-тежко засегнатата от пандемията държава, с най-много регистрирани заразени и починали.
Федералната агенция Центрове за контрол и превенция на заболяванията съобщи днес за повече от 217 нови случая на коронавирус и над 2500 починали за едно денонощие, предаде Ройтерс.

С това общият брой на регистрираните в Съединените щати заразени надхвърли 15 милиона. Над 285 хиляди души са починали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase