Снимка: архив, БГНЕС

САЩ са преживели най-смъртоносната седмица заради коронавируса от април насам. Битката с новата зараза са загубили 15 000 души, съобщиха здравни служители, цитирани от Ройтерс, и предупредиха, че най-лошото предстои.

Броят на заразените за миналата седмица е се е увеличил с 19 процента, което означава 1,4 милиона инфектирани само за тези 7 дни - след отбелязания преди това известен спад. Повишението е заради чествания в САЩ голям празник - Деня на благодарността, поради което много центрове за тестиране за вируса останаха затворени.

Още по темата

Правителствени и здравни служители предупредиха, че броят на заразените и починалите ще расте още в предстоящите седмици и месеци заради това, че по празниците хората не послушаха съветите на здравните експерти и масово пътуваха и се събираха с голям брой свои близки.

"Мисля,че януари ще бъде ужасен, защото ще се насложат последиците от масовите празнувания на Деня на благодарността и на Коледа", каза главният експерт на САЩ по инфекциозни болести д-р Антъни Фаучи.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase