Снимка: БГНЕС
Кралят на Саудитска Арабия Салман и престолонаследникът Мохамед бин Салман изразиха своите поздравления към Джо Байдън за избирането му за президент на Съединените щати, съобщи държавната информационна агенция в Рияд.
 
Поздравлението дойде доста след реакциите на другите арабски държави. Принц Мохамед бин Салман поддържаше президента Доналд Тръмп в противопоставянето му с Иран, припомнят от агенция Ройтерс.
Още по темата
 
Иранският президент Хасан Рохани в неделя коментира, че загубата на Тръмп е шанс за Вашингтон "да поправи миналите грешки" и да се върне към ядреното споразумение.
 
Иранският външен министър Джавад Зариф написа в профила си в Туитър на арабски език, че Техеран протяга ръка на съседите си, защото не "залогът върху чужденци", а диалогът между съседните държави ще донесе сигурност на региона.

Коментари Напиши коментар

5

факт

преди 1 месец

Реално би трябвало да поздравим Тръмп за загубата на изборите...

4

Анонимен

преди 2 месеца

До Анонимен 3
Преди да се изкажеш по някоя тема, направи си труда да я проучиш поне малко. Саудистското кралско семейство/клан са открито евреи до средата на 1890'те години и се знаят като такива. Вахабизмът е създаден от англичаните по същото време и се разпространява от еврейското племе, които "приемат" исляма и от което племе произхождат кралските семейства Сауд и Фахд.
Има камиони литература и исторически проучвания на тази тема, например проучванията на Рашид Зюбеид и Дейвид Ливингстон.

3

Анонимен

преди 2 месеца

Ционисти, ама друг път.
Той и тати каза, че ще ми купи колело, ама друг път.
СА са салафити и уахабити, най-радикалните течения в исляма.