Снимка: БГНЕС

Вторият президентски дебат между президента на САЩ Доналд Тръмп и бившия вицепрезидент Джо Байдън ще се проведе виртуално. Това съобщи Комисията по президентските дебати, информира "Гардиън".

От комисията отбелязват, че е решено дебатът да се проведе виртуално на 15 октомври заради пандемията от коронавирус и рисковете за здравето на участниците.

Но Доналд Тръмп отказва да участва в дебат, който ще се проведе във виртуалното пространство, въпреки че може и да не се е излекувал напълно до 15 октомври.

В интервю за телевизия Фокс нюз Тръмп каза: "Няма да участвам във виртуален дебат. Това не е приемливо."

Вторият дебат на живо трябваше да е в Маями след седмица, но е било решено Тръмп и Байдън да участват дистанционно, докато модераторът и публиката ще са в града в щата Флорида, заяви комисията.

"Не мисля, че изобщо съм заразен", отбеляза президентът на САЩ и се зарече да поднови кампанията си незабавно.

"Бих искал да организирам митинг тази нощ. Исках да направя митинг и миналата нощ", каза Тръмп.

Той похвали експерименталната терапия на фармацевтичната компания "Редженерън", за която каза, че е била "лекът" за него.

Хората, заразили се с вируса, развиват имунитет към него, увери Тръмп, въпреки че науката все още не е сигурна по този въпрос.

Според здравните правила някой в положението на американския президент, тоест с положителен резултат за коронавируса, трябва да е под карантина, защото може да предава заразата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase