Снимка: БГНЕС

Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс защити политиката на правителството на Доналд Тръмп за борба с пандемията от коронавирус, а опонентката му от Демократическата партия Камала Харис я нарече "провал", съобщи Асошиейтед прес.

Двамата кандидати за вицепрезидентския пост участваха снощи в дебат в Солт Лейк Сити, който бе в рязък контраст с хаотичната словесна схватка от миналата седмица, когато Тръмп прекъсваше постоянно кандидата на Демократическата партия за Белия дом Джо Байдън и двамата си размениха лични обиди, отбеляза Ройтерс.

"Американският народ стана свидетел на най-големия провал на която и да било президентска администрация в историята на нашата страна", бяха първите думи на кандидатката на Демократическата партия за вицепрезидент на САЩ.

Още по темата

"Нашата страна премина през изпълнен с предизвикателства период тази година. Но искам американският народ да знае, че още от първия ден президентът Тръмп постави здравето на Америка на първо място", каза в отговор Пенс, който ще се бори за преизбиране на 3 ноември като подгласник на Доналд Тръмп.

Модератор на дебата е ръководителката на бюрото във Вашингтон на в. Ю Ес Ей тудей Сюзан Пейдж.

Двамата кандидати седяха на разстояние от 3,6 метра, разделени от преграда от плексиглас заради пандемията от коронавирус, отнела живота на 210 000 американци.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase