Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп планира да участва в насрочения за другата седмица следващ дебат с кандидата на демократите на изборите другия месец Джо Байдън, предаде ДПА, като се позова на негов говорител.

"Президентът възнамерява да води дебат", каза Тим Мърта пред телевизия Фокс нюз по-малко от един час след като Тръмп напусна военния медицински център "Уолтър Рийд", където бе лекуван, след като се зарази с новия коронавирус.

Вторият дебат между президента републиканец и кандидата на демократите на президентските избори в САЩ на 3 ноември е насрочен за 15 октомври в Маями. Предвидено е Тръмп и Байдън да отговарят на въпроси на избиратели, отбелязва ДПА, цитирана от БТА.

Още по темата

Имаше опасения, че президентът вече може да е бил заразен с коронавируса по време на първия си дебат със своя съперник в Кливланд преди седмица, когато те бяха на разстояние от два метра. Тръмп и Байдън съответно са на 74 и на 77 години и са в рисковата категория.

Кандидатът на демократите няколко пъти даде отрицателна проба на тест за коронавирус през последните дни и изрази готовност да участва в следващия дебат, ако здравни експерти потвърдят, че това ще е безопасно за него.

За утре в Солт Лейк Сити е предвиден дебатът между вицепрезидента републиканец Майк Пенс и кандидатката на демократите за поста Камала Харис. Двамата ще бъдат разделени от плексигласова преграда, съобщи представител на щаба на демократите, цитиран от Франс прес.

61-годишният Пенс и Харис, на 55 години, дадоха отрицателна проба на тест за коронавирус.

На излизане от болница вчера Тръмп туитна: "Не се страхувайте от COVID".

В отговор Байдън каза, че "има от какво да се безпокоим, около 210 000 души починаха". "Надявам се никой да не излиза от болница, мислейки си, че това не е проблем. Това е сериозен проблем", заяви Байдън за COVID-19 - причиняваното от новия коронавирус заболяване.

Кандидатът на демократите наблегна, че е важно хората да носят маска.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase