Снимка: БГНЕС

Книгата на Майкъл Коен, бившият адвокат на Доналд Тръмп, вече излезе на пазара, а страниците й разкриват нови тайни за човека, който ръководи САЩ. Според Коен, Тръмп се държи "като мафиот", който "има много ниско мнение за всички чернокожи хора".

Още по темата

Белият дом е категоричен, че Коен лъже

"Майкъл Коен е  опозорен престъпник и лишен от права адвокат, който излъга Конгреса", заяви прессекретарят Кейли Макенани в изявление през уикенда. "Той е загубил всякакво уважение и не е изненадващо да видим последния му опит да се възползва от лъжи." А в книгата си адвокатът твърди, че Тръмп е виновен за същите престъпления, заради които той е лежал в затвора.

Различни американски новинарски издания публикуват цитати от книгата. Ето някои от основните твърдения.

За чернокожите и Мандела

"По правило Тръмп има ниско мнение за всички чернокожи хора - от музиканти до политици", пише Коен в книгата си. Той твърди, че според Тръмп покойният президент на Южна Африка и активист срещу апартейда Нелсън Мандела "не е лидер". "Мандела прецака цялата държава. Сега тя е една дупка", категоричен бил Тръмп.

"Кажи ми една страна в света, която е управлявана от черен президент и не е дупка. Всички те са едни тоалетни", казал веднъж Тръмп на адвоката си. Тези думи потвърждават обвинение от 2018 г., според което президентът на САЩ е наричал всички африкански държави "дупки". Тогава Тръмп каза на репортерите: "Не съм расист. Аз съм най-не расисткият човек, който сте интервюирали". Но обвиненията в расизъм преследват Доналд Тръмп още от самото начало на мандата му и продължават да са проблем преди изборите през ноември.

За Барак Обама

Според Коен Доналд Тръмп изпитва само "омраза и презрение" към Барак Обама. "Той нае двойник на Обама за да заснеме видео, в което омаловажава първия чернокож президент и след това го уволнява", пише бившият адвокат, а американските медии отново започнаха да въртят клипа, в който настоящият президент на САЩ отново поема ролята си в риалити предаването The Apprentice и уволнява човек, представящ се за президента Обама. Твърди се, че видеото е било заснето за републиканската конвенция през 2012 г., когато Мит Ромни е номиниран за републикански кандидат, но така и не е излъчен.

За гласовете на латиноамериканците

"Никога няма да получа глас от латиноамериканец. Както чернокожите, те са прекалено глупави, за да гласуват за Тръмп. Те не са моите хора", казал президентът на Коен.

Неговите коментари по отношение на латиноамериканците са подложени на строго наблюдение през цялото му президентство, особено след като той неколкократно пренебрегва мексиканците по време на кампанията си.

През 2019 г. президентът Тръмп каза на митинг в Ню Мексико: "Никой не обича мексиканците повече от мен".

За евангелистите

Коен разказва как след като спечелил изборите, Тръмп се срещнал с евангелски лидери в Тръмп Тауър. След като всички си тръгнали, той се обърнал и казал: "Можете ли да повярвате, че хората вярват в тази глупост?" Публично обаче президентът на САЩ усилено ухажва евангелския вот и заявява, че самият той е дълбоко вярващ. Неговият вицепрезидент Майк Пенс е благочестив евангелист.

За Владимир Путин

Според Коен Доналд Тръмп се възхищавал на колегата си Владимир Путин, защото "можел да превземе цяла държава и да я управлява сякаш е негова собствена компания - като Организацията на Тръмп". Адвокатът твърди, че Тръмп се подмазвал на руския президент, за да има достъп до руските пари в случай, че загуби изборите през 2016 г.

Но въпреки тези близки отношения, адвокатът отрича руска намеса в кампанията на Тръмп: "Тя беше твърде хаотична и некомпетентна, за да може всъщност да се осъществи заговор с руското правителство."

За порно звездата Сторми Даниелс

През 2016 година Коен уреди солидна сума пари да бъдат платени на порно звездата Сторми Даниелс, която твърдеше, че има връзка с Тръмп, за да си мълчи. Това е едно от престъпленията, което води до ареста и присъдата на адвоката. Коен отдавна настоява, че е изпълнявал заповедите на президента, но Тръмп винаги е отричал това.

"Никога не си струва да уреждам тези неща с пари, но много, много приятели ме посъветваха да й платя", каза Тръмп на Коен. "Ако това стане публично, не съм сигурен как ще реагират моите поддръжници. Но се обзалагам, че те биха си помислили, че е страхотно, че съм спал с порно звезда."

Коментари Напиши коментар

70

Анонимен

преди 1 година

А бе Коен, ти защо не си плащал данъци и си лежал в затвора ?! Ти си криминален !!!

69

Анонимен

преди 1 година

Майкал Коен ти си криминален, защото не си плащал данъци и лежа в затвора за това !

68

Анонимен

преди 1 година

Най-голямото зло на земята не са братовчедите ни евреи. Просто не са, но са набедени от завист, след като се взеха в ръце след столетия унизителни страдания. Имали са акъл да го направят. Най-голямото зло е лакомията на простака. И наужким контролът от уж контролни органи и от пишман специалисти 'сякакви.