Снимка: БГНЕС

Демократическата партия в САЩ утвърди Джо Байдън като кандидата си за президентските избори на 3 ноември. Решението беше взето на нейния национален конгрес в Милуоки, предадоха агенциите.

Мишел Обама и Бърни Сандърс изразиха подкрепата си за Байдън. Бившата първа дама и сенаторът, самоопределящ се като социалист, бяха водещите оратори през вчерашния първи ден от конференцията.

Още по темата

Заради пандемията от коронавирус, от която САЩ са най-тежко засегнатата страна, конгресът преминава предимно онлайн.

Байдън заяви, че виртуалните конгреси са конгресите на бъдещето и изрази съмнение дали те някога ще се върнат към вида си отпреди коронавирусната пандемия.

Според Мишел Обама - Джо Байдън би бил най-добрият кандидат на демократите, тъй като е способен да обедини страната и да я изведе от кризата.

В своята реч, излъчвана онлайн, бившата първа дама на САЩ подчерта важното значение на съпричастността в тези трудни време на пандемия и на причинената от нея рецесия.
"Доналд Тръмп е неправилният президент за нашата страна. . . Той не е на висотата на" предизвикателствата на времето, увери Мишел Обама и разкритикува по-конкретно Тръмп за реакцията му на пандемията и по расовите проблеми.

Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо разкритикува остро отговора на Тръмп на пандемията от новия коронавирус. "Нашето федерално правителство е неадекватно и некомпетентно. То не може да се пребори с вируса, де факто то изобщо не видя, че той идва. Европейският вирус (се разпространи в американския) Североизток, докато Белият дом все още бе обсебен от Китай", заяви Куомо. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase