Снимка: БГНЕС
Американският президент Доналд Тръмп отложи провеждането на част от националния конгрес на Републиканската партия във Флорида заради разрастването на коронавируса в щата, съобщиха световните агенции.
 
"Сега не е моментът да правим голям конгрес" заяви Тръмп, изтъквайки, че негов дълг като президент е да "предпази американците".
 
"Моментът за това събитие не е подходящ, предвид случилото се наскоро - взривът на заразата във Флорида", добави той пред журналисти в Белия дом.
Още по темата
 
Националният конгрес на републиканците, на който Тръмп официално ще бъде номиниран за кандидат на Републиканската партия за изборите на 3 ноември, първоначално беше предвиден да се състои в Шарлът, щата Северна Каролина, от 24 до 27 август, припомнят от Франс прес. 
 
Губернаторът демократ на щата поиска събитието да бъде в по-ограничен мащаб, защото няма как да бъде осигурено нормалното му протичане поради изискванията за социална дистанция и други мерки. Впоследствие миналия месец републиканците преместиха основната част от конгреса си в Джаксънвил, щата Флорида. Малка група делегати все пак ще могат да се съберат в Шарлът на 24 август, за да номинират официално Тръмп.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase