Снимка: БГНЕС

Китайското приложение за социални медии TikTok може да бъде забранено в САЩ, тъй като президентът Доналд Тръмп продължава с действията си за намаляване на влиянието на Китай на фона на опасенията относно пандемията от коронавируса, пише британското издание Daily Express.

Още по темата

Fox News съобщи, че държавният секретар на президента Тръмп Майк Помпео иска да забрани китайската социална медия, заедно с почти 60 подобни приложения.

Помпео заяви, че забраната е отговор на опасенията, че китайското приложение може да бъде използвано от правителството на Пекин за предоставяне на пропаганда и шпиониране на потребителите, допълва „Фокус“.

В разговор с Лаура Инграхам Помпео разкри, че той и Тръмп приемат невероятно сериозно докладите за наблюдението и пропагандата на Пекин чрез TikTok и други приложения.

Той каза за The Ingraham Angle за Fox News: „Работим по този въпрос дълго време, независимо дали е проблемът с това, че технологията Huawei е във вашата инфраструктура - обиколихме целия свят и постигаме реален напредък за излизане от това - обявихме ZTE за опасност за американската национална сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase