Доналд Тръмп. Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се позова на несъществуваща ваксина срещу СПИН като доказателство, че американските учени ще успеят да разработят ваксина срещу новия коронавирус, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

"Това са хората - най-добрите, най-умните, най-блестящите в целия свят - и те измислиха ваксината срещу СПИН. Те измислиха много нещо", заяви в Белия дом Тръмп, визирайки американските учени.

Oще по темата

Никой не е успял да измисли ваксина срещу СПИН или лекарство за тази болест, отбелязва Асошиейтед прес. През 2018 г. с ХИВ са се заразили близо 38 хиляди души в Съединените щати и общо около 1,7 милиона души по света.

Силните методи на лечение превръщат ХИВ в поносимо хронично състояние за голям брой пациенти, взимането на определени медикаменти срещу ХИВ всеки ден може да изиграе ролята на превенция на заразяване с вируса, който се предава при полов контакт и при инжектиране на наркотични вещества със спринцовка. Въпреки това ваксина срещу ХИВ не съществува. Няма и лекарство, което да излекува заразените с вируса, отбелязва АП, цитирана от БТА.

Що се отнася до евентуална ваксина срещу новия коронавирус, Тръмп изрази увереност, че такава ще има до края на годината, въпреки че американските здравни власти предупреждават, че няма гаранция, че разработваните в момента ваксини ще се окажат успешни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 4 години

До 34По-скоро в ЮАР ще ида да живея, отколкото в АмеРРиката ти... Ти ходи да си живееш там, в клоаката с черните с права...

30

777-777-7777

преди 4 години

Българите мразят Амеррика и Доналд Трумп, ама искат визи за там ! Нямааааа !

29

обикновен

преди 4 години

Съмнявам се Асошиейтед прес да знае повече от Тръмп за това, с какво разполагат тайни служби и организации в САЩ!Значи вероятно не е грешка на езика, а ваксина не за всеки!

fallback