Снимка: БГНЕС

Общ преглед

Доналд Тръмп се скри от протестиращите зад още по-големи огради. След края на снощния протест, късно вечерта, нови съоръжения са били монтирани, за да държат недоволните граждани далеч от Белия дом. За целта, няколко авенюта и паркове са затворени за обществото.

Решението е взето, въпреки че от понеделник насам, протестите са мирни. В понеделник също нямаше насилие, но това бързо бе нарушено от полицията, която започна да разпръсква насъбралата се тълпа с гумени куршуми и сълзотворен газ, за да може Тръмп да отиде и да се снима с библията пред църква.

"Надявам се, че приоритетът на Байдън ще е да свали тази ограда, издигната около домът на народа", написа в Twitter автора Стивън Кинг. Кметът на район Колумбия пък изяви притеснението си, че администрацията на Тръмп планира да направи оградите около Белият дом перманентни.

"Имайте предвид, че това е домът на народа", заяви той.

Някои потребители се пошегуваха, че след като не е успял да построи стена около Америка, то Тръмп поне е успял да я издигне около Белият дом. Демократичният сенатор Патрик Леахи заяви, че "този път не Мексико, а американските данъкопладци ще получат сметката.

Коментари Напиши коментар

42

Додончо

преди 1 година

кви честни избори бълнуваш душко тогава? Основателите на САЩ просто не са можели да измислят как цял континет да има преки избори при тогавашните комуникации. Та оттам и колежа. Виж и защо изборите са в такъв ден също. Земеделско християнска е причината.

41

Додо

преди 1 година

До ДодоИ 30 милиона гласа повече да е взела Клънтъновица, това е без значение. Америка не е демокрация, слава Богу, а има електорален колеж за изборна система. Основателите на САЩ за знаели каква грабителска измама е демокрацията и затова САЩ е република с представителство по структура на управление. Ако някой иска да узнае докъде НЕИЗМЕННО води "демокрацията"- да следва и изучава историята на Южна Африка.

40

Баи

преди 1 година

Да раздаде безплатно белина на протестиращите , вместо да се крие , да инспектира де - бункера на белия дом