Снимка: БГНЕС

Антъни Фаучи, директор на Националния институт по алергични и инфекциозни болести на САЩ, ще работи в режим на самоизолация две седмици, след като служител на Белия дом се зарази от новия коронавирус, съобщи в събота вечерта CNN, цитиран от TACC.

Още по темата

Според телевизионната компания основният американски специалист по инфекциозни заболявания e решил да спазва 14-дневната карантина, след като в петък се оказа, че говорителят на вицепрезидента Майк Пенс се е заразил с новия коронавирус. Фаучи отбеляза, че ще продължи да работи дистанционно в рамките на Междуведомствената работна група, създадена от Белия дом, допълва „Фокус“.

Освен това, както посочва CNN, той ще може да продължи да посещава оглавявания от него изследователски център, където също ще бъде в изолация. Той непрекъснато ще носи защитна маска на лицето си. Самият Фаучи смята, че рискът от инфекция в неговия случай е нисък. Скринингът за коронавирус на Фаучи ще се провежда всеки ден.

По-рано още двама членове на работната група на Белия дом за COVID-19 бяха поставени под карантина. Пълна самоизолация ще бъде наблюдавана в продължение на 14 дни от ръководителя на Федералните центрове за контрол и превенция на заболяванията (CDC) на САЩ Робърт Редфийлд, както и на ръководителя на Администрацията по храните и лекарствата (към Министерството на здравеопазването и човешките услуги на САЩ) Стивън Хан.

Според университета "Джон Хопкинс", който прави изчисления въз основа на данни от федералните и местните власти, в САЩ са регистрирани повече от 1,3 милиона случая на зараза с новия коронавирус и са починали 78 794 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase