Снимка: БГНЕС

Американска журналистка обвинява Доналд Тръмп в изнасилване и вчера поиска от президента да предостави ДНК проба, съобщи Франс Прес. Жената иска да се направят изследвания на пробата, за да се установи дали е същата като тази от следите, открити по роклята й.

Елизабет Джийн Каръл е автор на рубриката "Попитайте Е. Джийн" ("Ask E. Jean") в сп. "Ел". Тя твърди, че е носила определена черна рокля в деня, когато твърди, че е била изнасилена от сегашния американски президент. Предполагаемото изнасилване е станало през 1995 или 1996 г.

Тя твърди, че бъдещият президент на САЩ я е заговорил в пробната на големия нюйоркски магазин "Бергдорф-Гудман", след което насила я е целунал и изнасилил.

76-годишната журналиста публикува твърденията си през юни 2019 г. в сп. "Ню Йорк". След публикацията Тръмп заяви, че "никога не се е срещал с това лице през живота си". Една от снимките, илюстриращи материала в списанието, обаче показва Тръмп да се шегува с Е. Каръл и съпруга й.

Тръмп увери, че журналистката не е негов тип жена. За снимката той коментриа, че на нея просто е запечатан момент как той седи, облечен с палто, в редица от хора. 

Съдебен документ, публикуван от в. "Ню Йорк" твърди, че по роклята на жената са открити следи от "ДНК на неидентифициран мъж". Адвокатката на журналистката даде срок на Тръмп и адвокатите му до 2 март да представят ДНК проба на президента.

До този момент 16 жени са обвинили Тръмп в сексуално насилие, извършено от него преди да стане президент. Държавният глава винаги е отричал подобни твърдения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase