Снимка: Pixabay

Върховният съд на САЩ е дал разрешение на администрацията на САЩ да приеме нови правила за издаване на Зелена карта за постоянно пребиваване в Съединените щати, съобщи агенция Фокус. Администрацията предвижда да затегне процедурата за онези, които са склонни да разчитат само на държавни помощи.

Решението се прие с пет гласа, подкрепящи решението и само четири гласа против. Съд в щата Ню Йорк спря заповедта на властите, която беше предвидена да влезе в сила от средата на октомври 2019 г.

При разглеждане на зелена карта според новите правила използването на преференциална медицинска застраховка на Medicaid, участието в програмата за получаване на марки за храна и преференциално закупуване на жилища ще се смятат за отрицателни фактори.

Проблеми
с получаването на разрешително за постоянно пребиваване могат да имат и хора, които страдат от заболяване, което може да изисква "сериозно лечение“ и „не позволяват на чужденец да се самообслужва, да посещава училище или работа“. Това важи и за човек, който няма достатъчно средства, за да плати лечението на подобно заболяване.

Липсата на медицинска застраховка и лошото владеене на английски език, което не позволява на хората „да навлязат на пазара на труда“ също ще се считат за отрицателни фактори.

Коментари Напиши коментар

14

Голямо рокадо

преди 1 година

"Тази новина ме накара да изпия двойна доза "Преместин форте" осем капки "Крачолекс акут" и три таблетки "Презкурин макс"."

13

Голямо рокадо

преди 1 година

"Тази новина ме накара да изпия двойна доза "Преместин форте" осем капки "Крачолекс акут" и три таблетки "Презкурин макс"."

12

Анонимен

преди 1 година

Спечелих слюнчева КалифорнияЕ, и?