Снимка: Pixabay

Върховният съд на САЩ е дал разрешение на администрацията на САЩ да приеме нови правила за издаване на Зелена карта за постоянно пребиваване в Съединените щати, съобщи агенция Фокус. Администрацията предвижда да затегне процедурата за онези, които са склонни да разчитат само на държавни помощи.

Решението се прие с пет гласа, подкрепящи решението и само четири гласа против. Съд в щата Ню Йорк спря заповедта на властите, която беше предвидена да влезе в сила от средата на октомври 2019 г.

При разглеждане на зелена карта според новите правила използването на преференциална медицинска застраховка на Medicaid, участието в програмата за получаване на марки за храна и преференциално закупуване на жилища ще се смятат за отрицателни фактори.

Проблеми
с получаването на разрешително за постоянно пребиваване могат да имат и хора, които страдат от заболяване, което може да изисква "сериозно лечение“ и „не позволяват на чужденец да се самообслужва, да посещава училище или работа“. Това важи и за човек, който няма достатъчно средства, за да плати лечението на подобно заболяване.

Липсата на медицинска застраховка и лошото владеене на английски език, което не позволява на хората „да навлязат на пазара на труда“ също ще се считат за отрицателни фактори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase