Снимка: БТА

Американският президент Доналд Тръмп каза днес, че предвожданите от кюрдите сили в Североизточна Сирия може да освободят задържани бойци на групировката "Ислямска държава", за да накарат САЩ да върнат своите войски в района, предадоха Reuters и ТАСС.

Настъплението на Турция в Сирия предизвика тревога, че бойците на "Ислямска държава", задържани от предвожданите от кюрдите сили, които са американски съюзници, може да избягат и да възродят групировката. Твърди се, че много бойци вече са избягали.

Още по темата

"Кюрдите може да освободят някои, за да ни въвлекат", написа Тръмп в Twitter.

По думите му бойците може лесно да бъдат отново заловени, пише БТА. "Лесно е да бъдат отново заловени от Турция или европейските държави, откъдето мнозина са дошли, но трябва да се действа бързо", каза той.

"Ние не възнамеряваме да участваме в още една война между хора, които се сражават помежду си от 200 години. Европа имаше възможност да получи своите затворници от "Ислямска държава", но не искаше да плати цената. "Нека САЩ да платят,", си казваше тя", заяви Тръмп.

"Наистина ли хората мислят, че трябва да влезем във война с членуващата в НАТО Турция? Войните, които никога не свършват, ще приключат", каза той.

Коментари Напиши коментар

39

Анонимен

преди 2 години

Откакто Тръмп е президен на Америка,всеки диктатор по света прави каквото си иска,стига да не опонира на Президента.

38

Анонимен

преди 2 години

На кюрдите Обама беще им обещал собствена държаваЕврейското лоби обеща от чужда пита

37

Нищо ново

преди 2 години

До Анонимен 41: Не, ти си се объркал, или по-скоро се мъчиш да объркаш другите. Санкции щели да налагат САЩ, и така ще спрат настъплението на турската армия. Докато изобщо решат да налагат санкции, Ердоган вече ще си е свършил работата. А освободените от лагерите джихадисти ще поемат към Европа.Етто поредният случай, в който лъсва западното лицемерие. Що ревове бяха когато Сирийската армия превземаше Алепо.Ужас!!! Хуманитарна катастрофа, трогателни псма на момиченце. А сега?