Снимка: Reuters

Повреда в електропреносната мрежа в Централна Америка остави снощи без електричество милиони хора за часове в най-малко четири страни, предаде БТА, позовавайки се на Асошиейтед прес.

Най-засегнатата страна е Хондурас, където токът изгасна на цялата територия и 9 милиона души останаха без електричестнво.

Частични прекъсвания имаше също в Салвадор, Гватемала и Никарагуа, в чиято столица Манагуа спря интернет и водоснабдяването.

Държавната електрическа компания в Хондурас съобщи, че проблемът е възникнал от претоварване на подстанция на Карибското крайбрежие.

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 1 година

Разглезиха българския народ с ток и вода през социализма, съобщават очилати либертарианците от Американския университет.Беше свикнал без ток и вода през капитализма, само да работи на нивата с воловете Белчо и Сивушка, да няма противоградова защита. Да изкарва холера и тиф на крак, докато Бирникът го гони да му секвестира житцето за дългове. Нарушиха бита и душевността на българския народ през 45-те години социализъм, чрез индустриализация и социални придобивки.

7

SS

преди 1 година

Може да ви е чудно но съвременното общество,редът и спокойствието в него се крепи на 2 компонента-тока и водата.Оставете един голям град без ток и вода повече от 48 часа и ще стане хаос.За по продължително време гарантирано ще има протести и бунтове.Представете си какво ще стане, ако тока и водата спрат в цяла една държава,за 48 часа.

6

До 5

преди 1 година

Аесектирбе парнаджия. Ти ш кажеш ка шса грееме зимас