Снимка: Reuters, архив

Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо назначи вчера заместник-помощник държавния секретар по въпросите на Европа и Евразия Матю Палмър за свой специален представител за Западните Балкани, предадоха Франс прес и ТАСС, като цитираха съобщение на Държавния департамент.

В тази роля Палмър ще оглави усилията за укрепване на американските дипломатически ангажименти в подкрепа на мира, стабилността и просперитета в региона и ще се фокусира върху интеграцията на Западните Балкани в западните институции.

Като специален представител на държавния секретар на САЩ Палмър ще посети Словения утре, 1 септември, за участие в Стратегическия форум в Блед, а от 4 до 10 септември ще посети Брюксел, Виена и Подгорица.

Същевременно Палмър ще продължи да изпълнява длъжността заместник-помощник държавен секретар по въпросите на Европа и Евразия - позиция, която заема от 2018 г. /БТА/


 

Коментари Напиши коментар

23

A

преди 2 години

До Ами така е.. 12Ами то и Римската империя е минало, и империята на Александър Македонски също.Не можа ли да дадеш по-добър пример в подкрепа на твърдението си.

22

A

преди 2 години

До До 8 11Не мисли за съседите, а си пази задника.

21

ПЕНКО

преди 2 години

КЪДЕ Е ЧОВЕШКОТО ДОСТОЙНСТВО ??? НЕ ПРЕДСТАВЛЯВАШ НАРОД И РОДИНА , А ПРЕДСТАВЛЯВАШ ПОПЕО / ДОБРЕ -ЧЕ НЕ ПРЕДСТАВЛЯВАШ ПОМПЕЙ /!!!