Кадър: Bulgaria ON AIR

Българинът Милен Цветков, който от 12 години живее зад Океана, е известен фитнес модел в Щатите. Мечтата му е да спечели Мистър Олимпия. Той се занимава професионално с фитнес от 8 години, а тренировките в зала са неизменна част от ежедневието му.

Страстта към спорта наследява от своя баща, който е бивш юношески национал по класическа борба. Именно той го води в борческата зала в Сакраменто, където семейството живее и до днес.

Под ръководството на баща си Милен става няколко пъти шампион на щата Калифорния.

На 15 години печели фитнес-шоу за тийнейджъри модели. На първото си състезание за мъже е бил все още непълнолетен, но приковава огромен интерес към себе си и попада в топ 3. Има абсолютна титла на турнира "Мъжка физика" в Невада, като печели и специалната награда – меч, който се връчва на най–добрия от всички категории.

Режимът, който Милен спазва, за да влезе във форма за състезание, включва минимум две тренировки на ден, специален хранителен режим с по минимум 5 хранения дневно и пиене на около 7 литра вода.

През 2016 година Милен печели и конкурс за най–красив мъж на планетата, като там се състезава за България. Според него всеки може да постигне перфектното тяло.

Тайната е постоянството. Диетата ми е от здравословни храни - овесени ядки с белтъци, ориз, картофи, пиле, риба. Трябва всеки човек да яде порции, които са специфични за него. Ако искаш да отслабнеш, трябва да консумираш по-малко калории отколкото си изгорил", сподели Милен пред Bulgaria ON AIR.

Успеха си Милен постига с помощта на своите родители, които спонсорират състезанията му, пътуват с него, те са неговите мениджъри и най–шумните фенове на състезанията, в които той участва.

В момента Милен е в България за кратко и е решил да се отдаде на заслужена почивка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase