`
Снимка: Bulgaria ON AIR

Видео 04.04.2019

Чикаго с нов кмет - тъмнокожа жена гей

Исторически вот в кметските избори в Чикаго. За първи път американският град ще бъде ръководен от жена, при това от афроамерикански произход и открита лесбийка.

Бивш федерален прокурор без никакъв политически опит, тъмнокожа и открита лесбийка. Личността на Лори Лайтфут е съвкупност от всички качества, които до скоро бяха чужди на политиката, предаде Bulgaria ON AIR.

"Тази вечер много малки момичета и момчета ни гледат и виждат нещо различна", отбелязва тя и допълва, че заедно с хората ще направи крачката и ще постави интересите на хората пред всичко.

Победата на изборите обаче е само началото. Лайтфут ще трябва да се справи с редица проблеми в града – от ширеща се престъпност, до финансови проблеми и класово разделение.

Лайтфут спечели битката за поста на балотаж срещу Тони Прекуинкъл, друга афроамериканка. "На изборите бяхме конкуренти, но нашите различия са нищо в сравнение с това, което може да постигнем заедно", коментира Лайтфут конкурентката си.

Кандедатурата на Лори за кмет идва в момент, когато различни организации призовават лесбийките и гейовете да получават възможност за по-активна роля в обществения и политически живот.

А успехът на афроамериканката е поредната индикация - все по-често гласоподавателите възлагат надежди на нетрадиционни кандидати, вместо на закоравели политици с остарели практики и разбирания.


 

Коментари Напиши коментар

104

най-после

преди 1 година

разбрах,че огромен МЕТЕОРИТ от луната ще падне върху америка !!!
Китайска разработка !!!

103

най-после

преди 1 година

Ясен Дараков на живо от ЧИКАГО УСА
за ИСТИНСКИТЕ останали Все още БЪЛГАРИ в България
Исторически вот в кметските избори в Чикаго.

102

Красен

преди 1 година

В америка има официално признати 31 пола, а неспазването или пренебрегването им се наказва с глоба 250 000 долара! Дефакто, те могат да правят каквото си искат, защото винаги могат да те набедят, че си ги засегнал.