Снимка: БТА

Имаше ли скрити послания в отчета на Тръмп? Американският държавен глава отбеляза в профила си в Twitter постигнатото през първата година в Белия дом. И не пропусна да подчертае, че е постигнат невероятен успех за страната в много посоки.

Още по темата

"Основното послание на Тръмп беше, че Америка никога няма да бъде социалистическа държава. И то не беше случайно. Никой не очакваше, че той ще каже това. Настъплението на крайната американска левица в момента е много мощно", коментира в студиото на "Денят ON AIR" журналистът Огнян Дъскарев.

Според президента на САЩ, започвайки от престъпността и Ислямска държава и се мине през фондовите пазари и икономиката, се забелязват успехите от работата на администрацията в Белия дом.

Оценката на Тръмп от своя страна става на фона на блокиралата работа на държавната администрация заради спряното финансиране от конгреса.

"Безспорен факт е, че Доналд Тръмп успя да върне голяма част от производството в страната. Икономическият растеж за тези две години, откакто той е начело на САЩ, е около 3,9 - 4%. За всичките 8 години на Обама бе под 2%", каза Дъскарев.

Пред Bulgaria ON AIR журналистът допълни още, че икономиката очевидно е в подем, тя е на първо място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase