Снимка: Reuters

Хедж фонд мениджърът и милиардер Кен Грифин е финализирал сделка за придобиването на най-скъпото жилище, продавано някога в САЩ. Той е платил около 238 млн. долара за мезонет в Ню Йорк с изглед към Сентрал Парк, предава CNBC.

Още по темата

Сделката е най-голямата сред закупените от Грифин имоти в последно време на обща стойност 700 млн. долара, за които се смята, че са най-голямата инвестиция на американски милиардер в историята.

През последните няколко години основателят и главен изпълнителен директор на Citadel е закупил най-скъпите домове в Чикаго, Маями и Ню Йорк. Той е дал над 200 млн. долара за придобиването на земя в Палм Бийч, щата Флорида, на която смята да построи имение. А тази седмица стана ясно, че е закупил и имот в Лондон на стойност 122 млн. долара, който е най-скъпата продажба в града от десет години насам.

Сделката за имота в Ню Йорк включва няколко етажа от новата жилищна кула на 79 етажа 220 Central Park South.
Апартаментът покрива четири пълни етажа и е с площ от около 2230 кв. м с удивителни гледки към Сентрал Парк, съобщават имотни експерти. Грифин закупил жилището неремонтиране или обзаведено, което означава, че дори след като е платил 238 млн. долара, той вероятно ще трябва да вложи милиони за дизайн, дострояване и обзавеждане на дома.

Предишният рекорд за най-скъпо жилище в САЩ беше за имение в Ийст Хемптън, щата Ню Йорк, за което хедж фонд мениджърът Бари Розенщайн плати 147 млн. долара през 2014 г.

При новите жилищни кули като 220 Central Park South купувачите подписват договор, докато сградата е в строеж и официално финализират сделката, когато сградата е завършена.

Имотната компания Douglas Elliman е представлявала Грифин при продажбата, а компанията Corcoran Group, която построила сградата, е била представлявана от Vornado Realty Trust.

Още новини от света четете в investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase