Снимка: Pixabay

Отношенията между САЩ и България са изключително добри и това се вижда от количеството инвестиции, които американското правителство прави в България, както и в авиационната база "Граф Игнатиево". Това каза Джеймс Робинсън, директор "Международно бизнес развитие" в Lockheed Martin, компанията - производител на F16, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Робинсън е в България по покана на Американската търговска камара и участва в бизнес-среща по темата за укрепване на стратегическото партньорство между САЩ и България.

"Lockheed Martin се стреми към нови проекти и за нас в България съществуват много възможности. Това, което предстои за нас във връзка с конкурса за доставката на самолетите F16, вещае и за страната светло бъдеще", коментира той.

Робинсън заяви още, че в компанията са уверени, че инвестицията в самолети F16 ще помогне не само на България, но и на отношенията между България, НАТО и САЩ.

По повод провеждането на конкурса за превъоръжаване на Българската армия, гостът изрази вълнението си, че както при участието във всеки един конкурс, екипът на компанията се надява да се представи възможно най-добре.

"F16 представлява най-добрия вариант, който съществува за българските ВВС, това е цялостен пакет, който включва не само най-добрия самолет от 4 поколение - най-добрия изтребител, но също така симулатори, оръжия, обучения - цялостен пакет за българските ВВС. F16 е един от най-надеждните изтребители в световен мащаб", посочи Робинсън.

Той съобщи, че е бил пилот на F16 и сега работи за компанията, която го произвежда. Той смята, че самолетът е единствен като надеждност, а новите технологии, които се внедряват в него, само го правят още по-добър. 

Вижте повече във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria

Коментари Напиши коментар

207

гост

преди 6 месеца

Бахрейн са поръчали 16 броя Ф16Блок70 за 1.2млрд долара, а ние поръчваме само 8 броя за 1.65млрд лева, поредната далавера на наш гръб, както винаги. Тази информация не е лъжа, може да я проверите.

206

Анонимен

преди 6 месеца

То бива хвалене, ама все едно ни продават совалка не самолет модел 1965 година.

205

Анонимен

преди 7 месеца

F-16 е старо тенекиено самолетче. Френските са по-добри. Шведските също. Не споменавам руските да не обидя евроатлантиците. Нали сме в Европа, трябва да купуваме европейско, а не краварско. АмерикАнусите извиват пръстите на цял свят да им купува бoклуците. Те така я разбират демокрацията.