Снимка: БТА

Видео 08.11.2018

Тръмп не спечели изборите... Но и демократите не победиха!

Републиканците запазват контрол над Сената, а демократите ще получат мнозинство в Камарата на представителите. Това показват предварителните данни от междинните избори в Съединените щати.

Провеждащите се в средата на президентския мандат избори са своеобразен референдум за действащия държавен глава.
Още по темата


В исторически план повечето американски президенти са губили част от подкрепата си на първите междинни избори.

Контролирайки Камарата на представителите демократите ще могат да блокират законодателните инициативи на Доналд Тръмп и републиканците.

"Ако демократите спечелиха долната Камара на парламента, то републиканцiте се затвърдиха в Сената. Това повтаря ситуацията от 2016 година, която доведе до разделението между републиканци и демократи. Подобна конфронтация не е имало никога преди сред американците по време на президентски избори", коментира пред "Денят ON AIR" бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев.

По думите му обаче в момента нито Тръмп е загубил тези избори, нито пък демократите са ги спечелили.

"Долната Камара не може да промени политиката на американския държавен глава. Това, което засяга Европа и България - търговската война, високите наказателни мита на стоките, ще си останат същите", отебеляза Керемедчиев пред Bulgaria ON AIR.
 

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 4 месеца

2020 Тръпм ще ги размаже . Радетелите на джендерастията и бездържавността нямат сериозен опонент , който да изкарат срещу него. А след още две години икономическата му политика ще даде още резултати, за разлика от Обама , дето казваше , че само с магия можело да се върнат работните места. Е явно Тръмп е *** магьосника.

11

Анонимен

преди 4 месеца

НАПРОТИВ ТРЪМП СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ! А ЧЕРВЕНАТА БАБИЧКА СЕ ОСРА.

10

Анонимен

преди 4 месеца

Преди много години престаряла ромскa бабичкa, разглеждайки ръката на Дончо му казала: Когато станеш на моите години ще се настаниш в безплатно жилище, което специално за теб ще освободи живеещото в него афроамериканско семейство.