Снимка: Reuters

Самолет на авиокомпания "Емирейтс", пристигнал от Дубай, бе задържан тази сутрин под карантина на нюйоркското летище "Джон Ф. Кенеди", след като пътници се разболели по време на полета. Това съобщиха от авиокомпанията и нюйоркски медии, цитирани от Ройтерс.

Двупалубният "Еърбъс А388" с около 500 пътници се е приземил малко след 9:00 ч. местно време, каза говорителка на "Емирейтс". По думите й броят на заболелите е десет, докато нюйоркски медии съобщиха преди това, че те са стотина.

Като предохранителна мярка на борда са се качили екипи на американските здравни органи, за да окажат необходимата медицинска помощ. Говорителката добави, че скоро на всички останали пътници ще бъде разрешено да напуснат самолета.

Според тв канал WNBC експерти от федералната служба за контрол и превенция на заболяванията са на място, но от тях още няма изявление. Няма изявление от нюйоркското кметство, а от полицейското управление на мегаполиса написаха в "Туитър" само, че следят "медицинската ситуация".

Видеокадри от хеликоптер показаха самолета на пистата, заобиколен от автомобили на службите за спешна помощ и наземния летищен персонал.

Коментари Напиши коментар

8

Гочи маратонката

преди 9 месеца

500 пътници, 'баси!
това ако падне - 500 с един удар:)

7

annybody

преди 9 месеца

Някой проверява ли доколко заразни са родните плеймейтки, които въпреки жежката обич на араПите към тях продължават да се връщат тук?

6

П

преди 9 месеца

Който мисли зло на русия винаги ще се случват найлошото