Снимка: Pixabay

Американският президент Доналд Тръмп поднови атаката си срещу технологични компании и платформи, включително срещу Twitter, Facebook и Google, заявявайки, че те се опитват да "заглушат" хората. Това каза Елена Кирилова, технологичният редактор на Investor.bg, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Пред репортери в Белия дом държавният глава предположи, без да предлага никакви доказателства, че дейностите на тези компании може да са незаконни.

По-късно той публикува туит, в който посочва, че Google от години промотира годишната реч на предишния президент на САЩ Барал Обама, но е спряла тази практика, когато Тръмп е поел поста миналата година. Туитът включва скрийншотове на основната страница на Google и хаштага „StopTheBias”.

Представител на Google заяви, че компанията „е заложила на лайвстрийминг на годишната реч на Доналд Тръмп на главната страница google.com” на 30 януари.

„Смятам, че Google и Facebook, и Twitter… се отнасят към консерваторите и републиканците много нечестно“, коментира президентът в Белия дом.

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 10 месеца

До Анонимен
Той не сяда :)

13

Анонимен

преди 10 месеца

Бapaл ... кой??! Мурналисткее, жиришат ти краката!

12

маде ин Булгари

преди 10 месеца

Както казва нашия приятел, съюзник и закрилник, американския президент Доналд Тръмп: CNN, The New York Times, NBC, ABC, CBS, "Таймс", "Гардиън" и "Вашингтон пост"са врагове на народа! Аз бих добавил и DW, и Ройтерс, и Франс Прес.