Снимка: Pixabay

Американският президент Доналд Тръмп поднови атаката си срещу технологични компании и платформи, включително срещу Twitter, Facebook и Google, заявявайки, че те се опитват да "заглушат" хората. Това каза Елена Кирилова, технологичният редактор на Investor.bg, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Пред репортери в Белия дом държавният глава предположи, без да предлага никакви доказателства, че дейностите на тези компании може да са незаконни.

По-късно той публикува туит, в който посочва, че Google от години промотира годишната реч на предишния президент на САЩ Барал Обама, но е спряла тази практика, когато Тръмп е поел поста миналата година. Туитът включва скрийншотове на основната страница на Google и хаштага „StopTheBias”.

Представител на Google заяви, че компанията „е заложила на лайвстрийминг на годишната реч на Доналд Тръмп на главната страница google.com” на 30 януари.

„Смятам, че Google и Facebook, и Twitter… се отнасят към консерваторите и републиканците много нечестно“, коментира президентът в Белия дом.

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 5 месеца

До Анонимен
Той не сяда :)

14

Анонимен

преди 5 месеца

Бapaл ... кой??! Мурналисткее, жиришат ти краката!

13

Анонимен

преди 5 месеца

Пак е прав, президента Тръмп.