Снимка: Go Fund Me

Шерифската служа на американския окръг Окалуса, Флорида сподели подробности около случая с убития български шофьор Филип Кирилов в САЩ.

Убиецът на Филип Кирилов - 35-годишен таксиджия

Припомняме, че 29-годишният младеж беше застрелян в своя ван от неизвестен извършител в неделя сутринта. Тялото му беше открито на паркинга на бул. "Санта Роза" между Дестин и Форт Уолтън Бийч.

Полицейските служби на Окалуса задържаха заподозрян за убийството. Мъжът е 35-годишен таксиметров шофьор. Тимъти Лейн Андерсън бе арестуван във вторник.

Ванът на Филип Кирилов бил оборудван с камера за видеонаблюдение, която записвала от предното стъкло. На записът се чува мъжки глас, който казва на българина къде да го закара. 30 секунди по-късно се чува първият изстрел, последван от още два. След това камерата улавя заподозреният да бяга. 

Разследващите полицаи моментално правят запитване до Uber, за да проверят всички данни, свързани с работата на Филип Кирилов. От шерифската служба намират пътник на име Джо Смит и телефонен номер, който се оказал марка Тракфон.

На 25 юни представители на властите забелязват подозрителен мъж в заведение за бързо хранене. Полицията установява, че това е Тимъти Андерсън. На видеозаписи от различни камери за наблюдение разследващите успяват да проследят движението на мъжа. Вижда се как той влиза в магазин и си купува Тракфон. Номерът на мобилното устройство съвпада с този, от базата данни на Uber.

Разследването по случая продължава. Властите на Окалуса призовават всеки, който има информация за убийството на Филип Кирилов да се свърже с тях.

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 5 години

До do 20Става въпрос за шофьор на убър, не на такси. Както знаете шофьорите за убър карат собствените си автомобили и те нямат прегради. Такситата в САЩ имат прегради главно по филмите.

27

Анонимен

преди 5 години

До 1453Убиецът е 35 годишен американец, статията съдържа грешна информация.

26

Американ

преди 5 години

До 23 Не.