Снимка: Bulgaria ON AIR

Рекордно ниски температури продължават да сковават Северна Америка. На места в Канада са измерени стойности, по-ниски от тези в Сибир.

След обилния снеговалеж, в Съединените щати се очаква най-студената Нова година от 50 години насам. В района на Ню Йорк живакът падна до минус 32 градуса.

Още по темата
На места се налага пожарната да копае снега, блокирал хора в домовете им. 

Арктическите ветрове се очаква да навлязат и в по-южните части на Щатите. Няколко града на брега на Атлантическия океан отмениха традиционното къпане в новогодишната нощ заради опасност от измръзване. 

В Канада в сила е код за опасно студено време. Температурите там на места достигнаха минус 45 градуса. А бурните пориви от над 100 километра в час оставиха над 150 хиляди домакинства без ток. 

Снощи Отава беше най-студената столица на света. Там бяха отчетени минус 29 градуса. Засегната е дори любимата канадска игра – хокеят. Международният младежки турнир, който трябваше да се играе на откритата пързалка пред парламента, беше преместен в зала.

Необичайното според метеоролозите обаче дори не са ниските температури, а продължителността на студената вълна. Очаква се Северна Америка да остане в нейната хватка и в началото на 2018 година.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase