Снимка: Reuters

След нападението в Манхатън вчепа американският президент Доналд Тръмп поиска спешна реформа в имиграционната система на САЩ.

При атентата  близо до "Таймс скуеър" бяха ранени леко трима души. Арестуван бе мъж с бангладешки произход, който бе сериозно ранен.

Тръмп нарече атаката "опит за масово убийство" и обясни, че задържаният е влязъл в Съединените щати благодарение на системата за издаване на визи за събиране на семействата на някои имигранти, известна като "верижна миграция", информира БТА.

Според президента тази система е несъвместима с националната сигурност, тъй като "дава достъп до нашата страна на твърде много опасни и непроверени хора".

Разследването на вчерашното нападение показва, че джихадистката писта взима превес, въпреки че полицията засега не я е потвърдила официално.

Според в. "Ню Йорк таймс" заподозреният - 27-годишният Акайед Уллах - признал през полицаите, че бил вдъхновен от Ислямска държава и че искал да отмъсти за американските удари срещу ИД в Сирия и на други места.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase