Снимка: Reuters

Днешната експлозия в Манхатън бе опит за терористична атака, заяви кметът на Ню Йорк Бил де Блазио, цитиран от Асошиейтед прес.

Още по темата
Смята се, че нападателят е действал сам, уточни той.

Четирима души, включително заподозреният, са били ранени при експлозията на самоделна бомба в Манхатън, съобщиха източници от нюйоркската полиция. Никой от пострадалите не е с опасност за живота.

Първоначално бе съобщено само за един пострадал - самият нападател, който бил привързал самоделно взривно устройство към тялото си.

Той бе задържан след експлозията, отекнала в подлез към метрото под 42-а улица, между Седмо и Осмо авеню, близо до Таймс Скуеър, в 7:30 ч. (14:30 ч. българско време).

Полицията каза, че взривът вероятно е станал случайно и не е ясно какви са били намеренията на заподозрения.

Шефът на нюйорската полиция Джеймс О' Нийл съобщи, че заподозреният е 27-годишен узбек на име Акайед Уллах, предаде Франс прес.

Полицейски източник, цитиран от АП, каза, че Уллах живее в Бруклин и вероятно е от Бангладеш.

Нападателят признал, че се е заклел във вярност на групировката "Ислямска държава", съобщи АФП, предаде БТА.

Коментари Напиши коментар

10

Друга неяснота

преди 4 години

Преди около един час, в началото на новините по bTV, нашата репортерка Добряна (или Добрана) Не-знам-чия-си, Бог знае защо, говореше на български език със силен акцент, който като че ли нарочно се стараеше да подчертава. Защо?!Освен това, докато въпросната мома говореше, някаква сирена - на линейка или на полицейска кола, виеше пронизително. И виеше с такава сила, че слушахме по-скоро звука на ню-йоркска сирена, отколкото думите на репортерката! Къде се е учило на журналистика това момиче?!

9

Психо Тръмпелов

преди 4 години

СеРеУ-то има много на брой обучени терористи, пръснати на всякъде по света.Вече започнаха да се завръщат в родината си, от както руснаците ги млатиха в Сирия.

8

Неясноти

преди 4 години

Нали бил узбек, бе? Това се твърди в друг новинарски сайт.Но твърдял, че САЩ са бомбардирали неговата стана, затова той им отмъщавал. Апропо, кога САЩ са бомбардирали Узбекистан? Или този узбек е от някоя друга държава, но, за разлика от едни нашенци, в чужбина се представя с етноса си, а не чрез своето гражданство?