Снимка: БТА

САЩ могат да нанесат превантивен удар по Северна Корея, ако получат достоверни данни, че предстои КНДР да изстреля балистична ракета с ядрен заряд за взривяване в атмосферата над Тихия океан, предаде ТАСС, като се позова на японския в. "Йомиури".

"Въоръжените сили на САЩ са готови да употребят своята съкрушителна мощ, ако Северна Корея покаже действителни признаци за скорошно изстрелване на ракета с ядрена бойна глава", заяви източник от Пентагона.

Според служител от американското правителство ядрен взрив над Тихия океан би бил "самоубийствен акт" за севернокорейския лидер Ким Чен-ун. "Сега той действа крайно предпазливо, като се опитва да се движи по ръб, отвъд който може да последва удар от страна на САЩ", каза източникът.

Севернокорейският външен министър И Йон Хо заяви на сесията на Общото събрание на ООН в Ню Йорк през септември, че Пхенян може да взриви водороден заряд над Тихия океан в отговор на враждебната политика и заплахи на Вашингтон. Той обаче подчерта, че подобно решение може да вземе единствено севернокорейският лидер, припомня БТА.

Коментари Напиши коментар

112

BRAVO

преди 1 месец

KIM GI SBRYCHKA TEZ TYPACI

111

Бай Колю

преди 1 месец

Ей! Още от преди 35-40 години (като бях ученик още) слушам за проклетата надпревара във въоръжаването! Аман-заман! Как пък не се изтърка тая тема, как пък не намаляха алчните кръвожадни ***! Писна ми вече на гайдата! Как пък не започнаха [да говорят за] надпревара в борбата с рака или нещо подобно! Остави, ами пълно и с глупаци дето се радват на тия статии и си представят една прекрасна, далечна, ядрена война.

110

Бож.

преди 1 месец

Русия създаде първата фалшива нация на Балканския п-в: "македонската"! Америка обаче не харесва фалшивите нации и е склонна да ги игнорира за разлика от нас,които бяхме игнорирани от Русия по времето на побъркания Александър III и на не по-малко побъркания Сталин!