Снимка: БТА

Американският президент Барак Обама създаде вчера празнично настроение в Белия дом с традиционното помилване на пуйка в навечерието на Деня на благодарността, съобщи Асошиейтед прес.

Този път на церемонията в Розовата градина на Белия дом, на която бяха представени отгледаните в Айова пуйки Татър и Тот, участваха двама племенници на Обама, вместо дъщерите му Малия и Саша, пише БТА.

Президентът каза, че на последните седем церемонии по помилването на пуйки неизменно е правил изтъркани бащински шеги с дъщерите си.

"Тази година бяха възпрепятствани да дойдат. Всъщност вече просто им е писнало от шегите ми", каза Обама. Мястото им бе заето от племенниците Остин и Арън Робинсън.

Белият дом бе направил допитване в "Туитър" коя от двете пуйки да бъде помилвана официално, като успокои гласуващите, че и Татър, и Тот ще запазят живота си. Президентството дори представи биографиите на всяка от птиците, за да могат гласуващите да се ориентират за коя да дадат вота си.

Любимата храна на Татър са червеите, а Тот предпочита резенчета домати. Те са на по 18 седмици и тежат по около 18 килограма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase