Моника Люински. Снимка: архив, Reuters

Спирането на работата на правителството в САЩ буди спомени за един от най-големите политически скандали в американската история - "Моникагейт", информира ДПА.

Когато през 1995/1996 година държавните служители бяха изпратени в принудителен отпуск, дейността на Белия дом бе подпомагана от неплатени стажанти, сред които бе и Моника Люински.

Години по-късно секс аферата с Люински доведе президента Бил Клинтън на крачка от отстраняването от длъжност. Отношенията им са възникнали в периода на спиране на работата на правителството, съобщиха американски медии. Под клетва Клинтън първо излъга, но след това призна "неуместната" си връзка. Искането за отстраняването му не бе подкрепено с мнозинство в Конгреса и той остана на поста си.

Служителите към президентската администрация отново са засегнати особено тежко от принудителни отпуски - от общо 1700 служители близо 1300 ще си останат вкъщи. Сега обаче стажантите няма да бъдат основна част от екипа, каза вчера говорителят на Белия дом Джей Карни.
 

(БТА)
 

Коментари Напиши коментар

3

Данаил

преди 8 години

Когато Бил увърташе и не започваше "нужнота4 война, тутакси му се появи проблем с бюджета и една стажантка с име Моника Леви...която набързо го укроти . След малко размишления той все пак удари Косово!Като гледам сега как Абанос Обамов, се колебае и двоуми за Сирия...

2

7

преди 8 години

ВСИЧКО Е САМО СПЕКТАКЪЛ!

1

Социалист

преди 8 години

Сега правителството на САЩ отново спря да работи и е ред на Обама да организира стажантски "програми"!