Снимка: Булфото, архив

Служителка на голяма българска туристическа агенция е била взета за заложник от собственик на вила за настаняване, след като изгубила парите за нощувки, закуски и празнична новогодишна вечеря на група от 65 туристи от София.

В 10 сутринта на 1 януари автобусът с българите е потеглил към София, но без водачката си.

"Собственикът на вилата, в която бяхме настанени й взе личните документи и каза, че няма да си тръгне, докато не уреди плащанията",съобщиха участници в новогодишния воаяж пред "Монитор".

Българите пристигнали на 30 декември по програма на голяма софийска туристическа агенция с две нощувки във вила в центъра на Охрид и празнична вечеря в местен ресторант. Когато трябвало да се настанят изненадващо водачката им обявила, че е изгубила всички служебни пари, с които трябва да плати спането и яденето на групата, общо около 3500 евро.

Цялата програма и новогодишното настроение на туристите се сринали, като се оказало, че нито могат да ги настанят да спят, нито ще ги приемат без да си платят наново в ресторант. Тогава в преговори влязъл собственикът на вилата за настаняване.

"Сестра му работела в полицията и с нейно съдействие и без никакво правно основание е прибрал личната карта, задграничния паспорт и списъка с туристите на представителката на туроператора, за да не напусне Македония и да остане в Охрид като гарант за уреждане на проблема", разказа източник от групата.

Хазяинът пък от своя страна станал гарант пред ресторанта, за да приемат българската група за новогодишната нощ.

"Ситуацията е скандална, не вярваме във версията за откраднати или изгубени пари, ако ставаше въпрос за кражба или загуба, може би щяха да й вземат и документите, а не само парите. Съмняваме се, че има някакво заиграване със събраната сума", коментираха участници в злополучното пътуване.

Коментари Напиши коментар

73

?

преди 4 месеца

Неграмотници "BG" само в чуждите страни при нас се пише България, Български, Българин!
Позор!

72

hmmm

преди 4 месеца

Аз едно нещо се чудя, защо вместо да признаят общата ни история, че македония е била област в българската държава и много нейни жители са се осъзнавали и все още осъзнават като българи и да продължат напред, тъй наречените македонци се опитват да преиначават и крадат история?
В дома на братя Миладинови не може да се влезе за оглед камо ли пък да видиш изложена книгата им "Български народни песни" ама иначе им сложили паметници за да показват какви македонци са живели там.Един народ в две държави

71

Анонимен

преди 4 месеца

Ако се казва Елизабет водачката на групата е ясна работата