Снимка: Pixabay

Зимният туристически сезон в България стартира успешно. Това коментира Константин Занков, Институт за анализи и оценки в туризма, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Зимният туристически сезон започна добре предвид снежното покритие. Миналата година европредседателството засили доста броя на туристите. Тази година трябва да се постараем, за да привлечем още повече хора", посочи той.

Още по темата

Традиционно ски и сноуборд туризмът остава най-предпочитан през зимния сезон, но има и много други варианти, отбеляза Занков. 

"Ски и сноуборд туризмът е по-скъп заради оборудването, картите за лифт и т.н. Нормално е по-малко хора да си го позволяват. От друга страна, има културно-познавателен туризъм, спа туризъм, селски туризъм, винен туризъм, кулинарен туризъм".

Цените в момента се увеличават между 7 и 11% спрямо предходната година, говорейки за хотели в България, съобщи гостът.

"Хората са доволни от хотелите в България, нивото на обслужването се подобрява, ски училищата представляват интерес, но определено има какво да се желае. Все пак България се брандира все по-добре. Трябва да бъдем проактивни в това отношение", настоя Занков.

По думите му Австрия и Италия са предпочитаните дестинации от българите. 

Вижте повече във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 6 месеца

Вие добреи сте бе, ...байри, ски... луда работа
Сега шезлонга с чадър по черноморието е 5 лева, възползвайте се

1

Анонимен

преди 6 месеца

Пичуе, хотелските стаи от по 150лв нощувката и няма места. На вас ли да вярвам че положението с парите в България е зле или на опита си за резервация?