Снимка: Pixabay

Видео 18.12.2018

В Дубай или Кюстендил за празниците? Няма значение - цената е същата!

Нова година чука на вратата и традиционно, както всяка година, всички започват да търсят къде да прекарат празничните дни. Започват да валят предпразнични оферти, които очаквано са с по-високи цени от обикновено.

Тази година, обаче, сумите сякаш са скочили още повече и офертите по родните български курорти се конкурират с тези в чужбина.

Става въпрос не само за конкуренция между България и съседните ни държави, а дори със световни дестинации.

Преди дни в скандална оферта разбуни духовете в социалните мрежи. Стана ясно, че почивка в Кюстендил за празниците е с почти сходна цена като тези за почивка в... Дубай.

Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма обясни пред Bulgaria ON AIR, че тази година се очаква зимната почивка да е с 11% по-скъпа, а Нора Стоичкова пък каза, че услугата у нас не винаги е достатъчно задоволителна и това е причината много наши сънародници да предпочитат да посещават чуждестранни дестинации.

"Отношението към българите в България е толкова неприятно, толкова грубо, че просто хората предпочитат да отидат някъде, където дори лицемерно, поне любезничат", подчерта тя.

Стоичкова и Румен Драганов се обединиха около мнението, че не може туристическия бранш да се обявява за добър или лош, защото има места, които се справят много добре и имат много доволни клиенти.

"Както е за Нова година, има семейства, които една година по-рано са си резервирали хотелите. Аз съветвам хората да бъдат практични. Битката е между клиентите да вземат най-доброто и на най-добра цена", посочи Драганов и коментира, че много от българите, които ходят до Гърция, преди това са били по българските курорти, защото вече почивката не е само една, а всеки уикенд хората пътуват.

Нора Стоичкова пък каза, че не е толкова проблемна цената, а по-скоро в отношението към клиентите.

Коментари Напиши коментар

22

Гошо

преди 6 месеца

До Пич 7
Бях в България тази год. за 2 месеца.Красота да ти спре сърцето-особено извън София.Но хората са отврат,дори най-близките.Завист,плюене по нас живеещи в странство.Не къща,дворец без пари да ми дадат в Симеоново,никога не бих могъл да се върна да живея б БГ.България,която аз познавах вече не съществува.В София говорят със селски диалект,дори по нац.телевизия.

21

Тошо

преди 6 месеца

До Анонимен 12
Оплюха 'Веждичката"в друга статия,щото ги нарече вечно оплакващи се,ама дето викат-хубаво,ама българска работа.

20

КК

преди 6 месеца

Дубай застигна Кюстендил, ако включат и безплатен чартър ще съсипят туризма в града!