Една от издайническите снимки на Том и гаджето му в Слънчев бряг. Снимка: Facebook

30-годишен британец ще трябва да плати 9000 паунда, или близо 20 000 лева, след като опита да излъже, че е преживял голямо страдание заради отравяне с храна по време на почивка в България.

Том Оуки бе завел иск за 2500 паунда към туристическия оператор "Tui", осигурил му през 2015-а ваканцията в Слънчев бряг.

В него твърди, че е получил диария и силни стомашни болки вследствие на лошата хигиена в 5-звезден хотел в курорта.

Чувствал се толкова зле, че два дни не могъл да стане от леглото в хотелската си стая, заради което пропуснал предплатена екскурзия с корабче в Черно море.

Открити във Facebook снимки на неговата приятелка обаче показват как двамата се забавлявят на палуба в дните, за които твърди, че е бил болен.

На други се вижда как пият коктейли и се хранят до насита в родни ресторанти. Разследващите се натъкнали и на нейно съобщение, че са имали "прекрасна двуседмична почивка в България".

Затова съдът в Нортхамптършър не само отхвърли финансовите му претенции, но постанови да покрие всички разходи по делото на "Tui" в размер на 9000 паунда.

Освен това зам. областният съдия Джон Джоузеф изпрати искане до полицията Том Оуки да бъде разследван за извършване на криминално престъпление, което е прецедент.

"Надявам се това съдебно решение да бъде послание към всеки, който мисли да отправя фалшиви съдебни искове за заболяване по време на почивка", казва пред "Мейл он съндей" Андрю Флинтъм, директор в туристическата агенция.

По думите му все повече британци се опитват да изкарат нечестно пари по този начин, като исковете за болести при почивка са се увеличили с 434% от 2016 г.

Туроператорите обвиняват за това адвокатски фирми, които действат на принципа: "Ако не спечелим, не плащаш!"

Коментари Напиши коментар

99

Анонимен

преди 5 месеца

За България и за българите това може да са нови истории обаче тези рижи мошеници са добре извесни на. западно европейските хотелиери. Изтъркани номера на твари който са свикнали да живеят на чужд гърб. От сега нататък ще ги чувате по често тези номера където ходят тези нагли твари правят едно и също.

98

жеко

преди 7 месеца

почивката верно е била гадна с такава приятелка хаха

97

1453

преди 7 месеца

Анличаните този номер го правят и в Турция и в Испания и в други страни, нали са много умни, уж ще изкарат безплатна ваканция ама този номер вече не хваща.