Снимка: Bulgaria ON AIR

Видео 03.12.2018

Коледни елхи озариха Витлеем и Рио де Жанейро

Коледните елхи във Витлеем и Рио де Жанейро светнаха и озариха всичко наоколо. И така беше дадено началото на празничния сезон.

Стотици се събраха пред църквата "Рождество Христово" във Витлеем за традиционното запалване на светлините на гигантското коледно дърво. Разноцветни фойерверки отбелязаха началото на празниците. Дървото е с впечатляващи размери, предаде Bulgaria ON AIR.

То е високо 16 метра и половина, а украсата му се състои от 2000 играчки и 500 светлини. Очаква се стотици хиляди туристи да посетят библейския град за Коледа.

Коледно настроение и в Рио де Жанейро. По традиция в града беше запалено беше плаващото дърво в крайбрежния град. Хиляди туристи и местни жители отидоха на лагуната, за да се насладят на гледката. А седем минутно светлинно шоу озари небето.

За първи път плаващото коледно дърво се появява през 1996 година и осветлението му става третото по големина туристическо събитие в Рио де Жанейро след карнавалните празници и псорещането на Нова година на плажа Копакабана.


 

Коментари Напиши коментар

3

До 2

преди 7 месеца

Мисленето НЕ Е от силните ти страни

2

Mr.STARBUCKS

преди 7 месеца

Тази нощ,
благодарение на моя милост
и моето жилище бе озарено от Коледна елха и
украса.
И за да се изфукам,
постанах снимка във Facebook :)

1

Анонимен

преди 7 месеца

Скоро и в истаМбул