Снимка: архив, Reuters

Няма да позволим на опортюнистите да се възползват от факта, че в турските курорти в момента има огромен брой туристи, заяви турският министър на културата и туризма Мехмет Ерсой, цитиран от Анадолската агенция.

Ерсой посочи, че все още има информации в медиите, че в популярния курорт Бодрум малка бутилка вода се продава в кафенетата край плажовете за 10-15 турски лири (1,60-2,50 долара), а лахмаджунът се продава за 70 лири (11,6 долара), предава БТА.

"Такива неща убиват бъдещето на туризма. Отсега нататък няма да позволяваме това повече да се случи", зарече се Ерсой пред Анадолската агенция.

За кратко турският туризъм се оказа в безизходица заради нежелани инциденти и увеличение на цените, но тези дни ще останат в миналото, посочи министърът на туризма.

Броят на чуждестранните туристи ще продължи да се увеличава следващите сезони, но целта на министерството на културата и туризма е не толкова увеличаване на броя на туристите, а увеличаване на приходите в туризма, изтъкна Ерсой.

Егейските и средиземноморските курорти в Турция се препълниха през последните дни по повод деветдневната ваканция за Курбан байрам.

На фона на огромния брой туристи в курортите се появиха информации за много завишени цени на храни и напитки в барове и ресторанти, на фона на срива на турската лира.
 

Коментари Напиши коментар

69

ПЕНКО

преди 10 месеца

ПРЕЗ "ДАЛЕЧНАТА" 1978Г. ОБИКАЛЯХ ДЪРЖАВАТА ТУНИС . ПРЕД ВРАТИТЕ НА ГРАД КЕРУАН /ПРЕДСАВЕТЕ СИ 20 М. КРЕПОСТНА СТЕНА В ПОЛУПУСТИНЯТА / ПРОДАВАХА ВОДА ОТ ДЕЛВИ -/СИГУРНО В КАНЧЕТА -ТОГАВА НЯМАШЕ ПОЛИПЛАСТИКИ/ И НЕ ПИТАЙТЕ ЗА ЦЕНИТЕ !?!?!? В БЪЛГАРИЯ ЦЕНАТА НА БУТИЛКАТА ОПРЕДЕЛЯ ЦЕНАТА НА ИЗОБИЛНАТА МИНЕРАЛНА ВОДА !!!!

68

Хасан

преди 10 месеца

Стигасте писали глупости наскоро 160 хиледи българи отидоха дапазаруват в едрине

67

Киро Хикса

преди 10 месеца

На туризъм?? В ...Турция...??!! Благодаря, но НЕ! Благодаря!