Снимка: архив "Булфото"

Къмпингуването край язовир "Батак" вече е платено. За ден на палатка туристите трябва да платят 2 лева на ден. Ако палатката е над 4 кв м, таксата става 4 лева. За каравана или кемпер – квитанцията е срещу 5 лева.

Решението за това е на Общинския съвет в града и е взето без много шум в началото на годината.

За него се разбира едва сега, когато туристите биват канени от служители да платят за престоя си.

От общинската администрация в родопския град потвърдиха, че е въведено таксуване, пише "Дарик".

Общинарите са въвели заплащането с мотива, че туристите оставят боклук след себе си, което води до допълнителни разходи за сметопочистващата фирма.

Със събираните такси се обезпечавала комуналната услуга, така че гостите да могат да се радват на чисти природа и води край язовира.

Коментари Напиши коментар

31

Професор Тюхчеф до29

преди 7 месеца

Абе чадо, с такова мислене като твоето до никъде няма да я докараме- край язовира са само села и плащат по 10-20лв /ГОДИШНО за такса смет - тези пари и за един месец няма да им стигнат да чистят подир планинарите.

30

pipo

преди 8 месеца

Трябва да се научим всички, че за да има нормални къмпинги, трябва да се плаща.

29

Рибар

преди 8 месеца

След като си плащам такса смет по местоживеене , не е редно да плащам повторно някъде където съм за няколко дни. По тази логика всеки който ползва кошче за смет извън местоживеенето му трябва да плаща такса смет и там !!!! Нека минават и глобяват тези покрай които е замърсено . Платил съм риболовен билет и не къмпингувам а съм на риболов. :-)