Снимка: Reuters

След години на гражданска война, Шри Ланка отново е отворена за света и се превърна в една от най-привлекателните дестинации за почивка и екскурзия. 

Това не е изненадващо, като се има предвид, че страната е в средата на Индийския океан, пълна е с плажове с перфектни условия за сърф, изобилства от природни паркове и разнообразие от екзотична флора и фауна. Индуските храмове и чаените плантации събират хиляди туристи, а историята на острова е не по-малко интересна.

Интересен факт е, че посетители на Шри Ланка, които имат татуировки на Буда или други религиозни символи, могат да бъдат арестувани и депортирани. В случай, че имате такава, но все пак искате да отидете в Шри Ланка, задължително трябва да ги прикривате през цялото време.

Шофирането в Шри Ланка изисква много специални умения и познание на местните маниери. Препоръчително е, ако не сте наистина много добър шофьор, да не сядате зад волана. Най-популярният начин за придвижване са триколките, по-известни като "тук-тукс". Те оперират подобно на таксита и в много ситуации са най-надеждния и евтин начин да се придвижиш.

Туристическият сезон в различните локации варира заради дъждовете. Таксите за екскурзии и дестинации са много по-високи за туристи, отколкото за местни, като разликата може да стигне до десет пъти повече за чужденците.

Кои са най-хубавите места в Шри Ланка, които може да посетите, вижте в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase