Снимка: Matt Chan

Както стана ясно от първата част с интересни факти за Австралия, страната е първенец в много отношения, свързани с природата.

Така че, ако решите да ходите там, със сигурност трябва да си отделите достатъчно време, за да се насладите поне на част от невероятните природни дадености на Австралия.

За да сте сигурни, че ще видите всичко, което си заслужава, продължаваме с любопитните факти, с които да сте подготвени по-добре:

12. Най-дълбокият подводен каньон се намира на територията на Австралия. Той е отдалечен на около 40 километра от бреговете на континента. Дълбочината му достига 1800 метра, а ширината – около 30 километра.

13. Зоологическата градина в Мелбърн е първата в цяла Австралия. Тя е открита още през 1862 година. Първоначално е служела като център за аклиматизация на домашни любимци, влизащи в страната.

14. Австралийската кухня е разнообразна. Всеки щат е известен със своите специални продукти.

15. Аквариумът в Сидни е един от най-големите в света. Той се състои от набор от подводни тунели, така че посетителите му могат да се наслаждават на повече от 6000 разнообразни видове от фауната, които сякаш ги заобикалят.

16. Езерото Хилиър, разположено на остров Мидъл, е известно със своята розова вода. Учените все още не могат да разберат каква е причината за оцветяването ѝ.

Още по темата, както и любителски снимки от Австралия, можете да разлгедате в галерията на Тialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase