Снимка: БГНЕС

Общ преглед

Знам достатъчно за къщата в Барселона и затова ще дам показания като свидетел. Получавала съм заплахи заради този случай, каза Ивайла Бакалова, преди да влезе в прокуратурата, където ще даде показания по досъдебното производство "Барселонагейт", заради което искат имунитета на Бойко Борисов, съобщава "24 часа".

Не са тайна близките й отношения с Борислава Йовчева, която според информации на чужди медии е живяла във въпросната къща в Барселона и е в близки отношения с бившия премиер.

"Радвам се, че прокуратурата се събуди и започна да разследва", каза още Бакалова. Тя припомни, че мъжът до нея също има стари обвинения, които съдът не приема и затова връща разследванията.

Във вторник Софийска градска прокуратура писка от главния прокурор Иван Гешев да поиска от Народното събрание снемането на имунитета на бившия премиер и депутат в 49-ия парламент Бойко Борисов.

Причината е разследването, по-популярно като "Барселонагейт", по което имало събрани доказателства за пране на пари от страна на Борисов. От тях можело да се стигне до извода, че бившият министър-председател е предоставил на трети лица, придобити в резултат на извършено престъпление, средства за закупуването и наемането на недвижими имоти в чужбина, посочват още от прокуратурата.

Както вече стана ясно, бизнесменът Валентин Златев е призован на разпит по аферата "Барселонагейт". По делото се разследва пране на пари, с които е закупена къща в каталунската столица, оценена на 4 млн. евро. Тя бе обитавана от моделката Борислава Йовчева и нейното дете. Медийни публикации свързват Бойко Борисов с жената и детето, но лидерът на ГЕРБ многократно е отричал подобна информация.

Миналата седмица по същото разследване бе разпитван и самият Бойко Борисов. Той отговаря 2 часа на въпросите на прокурор. Тогава лидерът на ГЕРБ не обясни как е минал разпитът му, но неговият адвокат Менко Менков даде подробности пред журналисти. “Няма никакъв гейт, защото няма престъпление. Ако имаше, много отдавна властите в Испания щяха да започнат разследване. Преди повече от 2 години испанската прокуратура се е произнесла, че няма никакво престъпление”, каза Менков. И посочи, че за 4 години разследване клиентът му е ходил още 2 пъти на разпити. Въпросите винаги били едни и същи - дали познава някого. Според Менков вероятността Борисов да стане обвиняем по това разследване е нулева. Лидерът на ГЕРБ бил ходил в Барселона само в ролята си на главен секретар на МВР, кмет на София и на премиер.

Още по темата вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Още новини

Коментари Напиши коментар

207

?!

преди 3 месеца

Как може това да е мис България? Това е една от най-неприятните миски, които съм виждал. А с намесата в този скандал иска да напомни за себе си.

206

Стиви

преди 3 месеца

Грешката на Борисов е,че остави всички стари бандити и контрабандисти на спокойствие! Сега му се катерат по главата.

205

Дали!?

преди 3 месеца

Ако това са доказателствата, въз основа на които Гешев иска имунитета на Борисов, всичко, което разправяха за Гешев е било вярно!