Снимка: БГНЕС/EPA

Заповедта на Международния наказателен съд (МНС) за ареста на руския президент Валдимир Путин е "безсмислена" и "юридически нищожна”, заяви Москва незабавно след публикуването на съобщението от страна на МНС.

„Решението на Международния наказателен съд, чиято юрисдикция РФ не признава, за ареста на президента на Русия Владимир Путин и на детския омбудсман Мария Лвова-Белова нямат никакво значение за РФ, включително от юридическа гледна точка”, се казва в изявлението на говорителя на руското външно министерство Мария Захарова.

Още по темата
„Русия не е част от Римския статут на Международния наказателен съд и не носи отговорност по него. Русия не си сътрудничи с този орган, а възможните „рецепти” за арест, които идват от Международния съд, за нас са юридически нищожни”, подчерта дипломатът

Путин бе обвинен във военни престъпления в Украйна. В становището на съда се казва още, че Путин е отговорен за незаконната депортация на украински граждани, сред които и деца.

Коментари Напиши коментар

406

нищожна

преди 1 седмица

заповед?! Ама я има! Путин успя да е сред малцината в света с това клеймо--до живот--крадец на деца и военнопрестъпник. и отделно всички виждат,че е вярно ....

405

юлиян

преди 1 седмица

Васко,Васко не умееш и да смяташ,не само,че не отбираш от политика.Една пета,това е твоята ''по-голяма'' част от света.

404

Анонимен

преди 1 седмица

Медведев кога ще го лекуват ? Не е адекватен от месеци.