Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова сънародниците си в окупираните от Русия части на страната да въстанат.В традиционното си среднощно обръщение той отново обвини Русия в терор и добави, че нападенията срещу цивилни в района на Николаев и Харков за пореден път доказват, че е необходимо да се увеличи военната помощ за Украйна, предаде БНР.

Въоръжените сили на Украйна, разузнаването и правоохранителните органи няма да оставят без отговор руския обстрел в Днепропетровска област, заяви Зеленски, който се обърна и към жителите на окупираните територии с призив, ако имат важна информация за врага, да я съобщават на украински военни и спецслужбите.

"Колкото повече загуби търпят окупаторите, толкова по-скоро ще можем да освободим земята си и да гарантираме сигурността на Украйна. За това трябва да мислят всички, които защитават и помагат на нашата страна", заяви Зеленски.

Още по темата

Чуждестранните кредитори на Украйна одобриха двугодишен мораториум върху плащанията по облигации за близо 20 милиарда долара.

Днес в Копенхаген започва конференция на министрите на отбраната на държавите, които подкрепят Украйна. Те ще обсъдят нова военна помощ за Киев.

Също днес в Ню Йорк извънредно ще заседава Съветът за сигурност на ООН за кризата около Запорожката атомна електроцентрала.

Киев и Москва взаимно се обвиняват, че през изминалите почивни дни са бомбардирали най-голямата централа в Европа.

Михаил Улянов, който е постоянен представител на Москва в Международната агенция за атомна енергия, заяви пред руската държавна телевизия, че зоната на радиационни поражения, ако централата наистина пострада, ще обхване територии в радиус от 5500 километра - това включва по-голямата част от Украйна, части от Русия, Турция, Румъния и България.
 

Коментари Напиши коментар

243

тя

преди 1 месец

Т н украинци са руснаци бе Зельо , как де възстанат срещу себе си !

242

Майната ви....

преди 1 месец

Далеч от централата ***.Отнася се и за руснаци и за украинци.Там ли намерихте да си ги мерите.

241

C17 H21 NO4

преди 1 месец

Сутрин, обед и вечер ги призовава: https://thebulgariantimes/wp-content/uploads/%D0%97%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8.mp4?_=1