Снимка: в. "Курир"

Тенисист №1 в света Новак Джокович се завърна в Сърбия след полет през Дубай, след като австралийските власти му наредиха да напусне страната поради анулиране на неговата виза.

Още по темата
Джокович кацна в 13,16 ч. българско време в Белград, където го очакваха няколкостотин негови фенове, както и 30 телевизионни екипа.

Новак обаче остана последователен и спази това, което беше казал, че няма да говори преди края на Откритото първенство на Австралия.

През следващите дни Джокович ще остане в Белград, каза за Танюг неговата майка Дияна Джокович.

Според медиите в западната ни съседка той се е прибрал направо в жилището си в сръбската столица.

Новак Джокович беше депортиран от Австралия, след като тамошните власти анулираха визата му поради това, че той не е ваксиниран срещу коронавируса.

Макар че тенисист №1 в света е бил получил медицинско изключение за ваксинация, което първоначално е било достатъчно той да играе на Australian Open, в крайна сметка австралийците не приеха това, припомнят сръбските медии.

След първото анулираране на неговата виза Новак постигна отмяна на това решение, но след  това случаят беше отнесен във федерален съд, който единодушно потвърди решението на министъра на имиграцията Алекс Хоук за анулиране на визата на Джокович.

Така Новак Джокович няма да може да защитава титлата си и да се бори за 10-а такава в Мелбърн и съответно общо 21 от Големия шлем в кариерата си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase