Снимка: в. "Курир"

Тенисист №1 в света Новак Джокович се завърна в Сърбия след полет през Дубай, след като австралийските власти му наредиха да напусне страната поради анулиране на неговата виза.

Още по темата
Джокович кацна в 13,16 ч. българско време в Белград, където го очакваха няколкостотин негови фенове, както и 30 телевизионни екипа.

Новак обаче остана последователен и спази това, което беше казал, че няма да говори преди края на Откритото първенство на Австралия.

През следващите дни Джокович ще остане в Белград, каза за Танюг неговата майка Дияна Джокович.

Според медиите в западната ни съседка той се е прибрал направо в жилището си в сръбската столица.

Новак Джокович беше депортиран от Австралия, след като тамошните власти анулираха визата му поради това, че той не е ваксиниран срещу коронавируса.

Макар че тенисист №1 в света е бил получил медицинско изключение за ваксинация, което първоначално е било достатъчно той да играе на Australian Open, в крайна сметка австралийците не приеха това, припомнят сръбските медии.

След първото анулираране на неговата виза Новак постигна отмяна на това решение, но след  това случаят беше отнесен във федерален съд, който единодушно потвърди решението на министъра на имиграцията Алекс Хоук за анулиране на визата на Джокович.

Така Новак Джокович няма да може да защитава титлата си и да се бори за 10-а такава в Мелбърн и съответно общо 21 от Големия шлем в кариерата си.
 

Коментари Напиши коментар

133

Атанас Велмазов

преди 3 месеца

Нема що , 5 човека на кръст.....приключи му кариерата на сръбския *** ! Остана си завинаги в сянката на Рафа Надал- най-великият за всички времена !

132

ДЖоле

преди 3 месеца

и той и семейството му се изложика като типични балкански *** с коментарите си за парава и свободи.Малко като Киро Харварда за гражданството, дето се оплете в 100 лъжи и накрая каза че съжалява, но се чуства прав. Разликата е че законите в Австралия и съдът е на ниво.Сега Ноле ще трябва да се снижи и да замълчи, за да не продължи падението му. Харесвам го като тенисист много, но като човек е *** и половина

131

Димитров

преди 3 месеца

Джоката показа как един Балкански лъв се бори със световния империализъм и капитализъм.Ха-ха!